nathalietp

Ghana- The black stars!

Igår morse drog vi till Accra för att besöka Nana & hans familj. Som vanligt var det ett himla liv i tru-trun, här lägger sig alla passagerare i vad som sägs. Vår chaufför fick ett flertal gånger stanna upp och springa in i skogen, ja man är inte den enda med magproblem i detta land & vet omgivningen om det då är det absolut ingen privatsak längre. Alla i bussen tyckte det var skitroligt & vi kunde inte hålla oss för skratt när han stannade upp, hoppade ur bussen & sprang in i skogen med byxorna halvvägs öppna. Diaree blev helt enkelt det stora samtalsämnet på denna bussresa. 

I Accra var det världens fotbollsfeber. Mer eller mindre alla gick runt med flaggor & det spelades musik överallt. Gatorna var proppfullt med folk & en bussresa som vanligtvis hade tagit ungefär 2,5 timme tog oss mer än fem. På eftermiddagen ankom vi äntligen till Nana och co, så himla roligt att se min lilla vän, hans systrar och familj igen. Nana tyckte som vanligtvis om att rita, man hittar honom alltid med en penna & papper. Till lunch blev det en god jollof rice medan vi kollade på forbolls-VM Ghana vrs Australien. Stämningen var obeskrivlig, grannarna sprang under större delar av tiden runt och sjöng/spelade trumpet. Vilket härligt liv det blev i denna lilla slum utanför huvudstaden.

Idag har det ösregnat hela dagen, så vi har störstadels varit inomhus, gjort popcorn & bara tagit det lugnt. Tydligtvis har det regnat så pass mycket att det har blivit översvämning på andra sidan stan. Eddie åkte nyss in till stan och träffade några kolleger, det gick knappast att komma fram & flera tusen människor fanns på gatorna utan tak över huvudet för natten. När han kom tillbaka hade han med sig ett tiotal person, så nu är det bäddat upp för alla runt om i huset. Tur att det finns underbara människor som gärna öppnar upp sina hem för de som behöver. Det har redan rapporterats tre döda i stan pga regnet, jag vågar knappast tänka på morgondagens siffra. 
  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design by Tasnim
RSS 2.0