nathalietp

On the road!

Idag har vi varit i lägenheten i La Coruna hela dagen. Både Edu och Esti har jobbat, så jag och Esti's mamma har varit med killarna i stan. De har inte direkt lite leksaker, så det är inga problem att hålla igång med olika lekar hela dagen. Tyvärr är vädret inget vidare just nu, det har regnat ovanligt mycket denna månad. Allt blir mycket lättare och roligare för alla om vi kan va på stranden, så vi hoppas på sol hela augusti. Snart ska vi åka tillbaka till Mera, ikväll ska vi ha stor middag med masser släktningar som bor i närheten så det ska bli trevligt. Jag ska baka en svensk kladdkaka, pappas bästa recept med jappmousse och hallon!

Lite bilder ifrån vår road trip tillbaka till La Coruna från Madrid förra helgen.



Gran Via, Madrid

Jag älskar Madrid och alla vackra byggnader, så himla fin arkitektur. Lördag och Söndag förra helgen gick jag runt i stan hela dagarna, i början hittade jag inte runt utan min lilla karta, men söndag behövde jag ingen karta alls. Egentligen är det väldigt enkelt att ta sig överallt med metron, men jag föredrar att gå för då lär man känna stan mycket bättre. Byggnaderna i Madrid är så himla fina, speciellt på den vackra gatan Gran Via. Jag vet inte hur många gånger jag gick upp och ner Gran Via, men det blev iaf en hel del:) I närheten ligger ett område som heter Puerta del Sol där det är bra shopping. Just nu är det masser sommarrea i Spanien, alltså inte fel tidpunkt att besöka huvudstaden. Från Puerta del Sol var det enkelt att gå vidare till Plaza Mayor och La Latina.

Lite bilder från fina Gran Via♥






El Parque del buen Retiro

One of my favorite places in Madrid- El Parque del buen Retiro
Parken ligger väldigt centralt i stan, nära Banco de España och Gran Via. Det finns masser små grönområden där man kan ha picknick, cafeer och på helgerna är det små livekonserter runt om i parken. Vacker & Mysig!







Mornings in the capital!

Recipe for a nice morning in Madrid
El Parque del buen Retiro
A Starbucks coffee
Breakfast
Sunglasses
and a good book (Shantaram)


Madrid!

Tänkte visa lite fler bilder från fina Madrid. Under lördagen och söndagen gick jag själv på stan och såg mig omkring. Spaniens huvudstad är så himla fin!



Plaza Major


Söndag morgon tog jag metron till utomhusloppmarknaden, El Rastro
i La Latina. Stor marknad i de små mysiga gränderna i Latina kvarteren.

Parque Warner- Madrid

Nu är vi framme i Madrid, vi kom hit igår ganska tidigt på förmiddagen. Vi åkte ifrån La Coruna ungefär klockan fem på morgonen, resan hit gick bra då båda killarna sov under nästan hela vägen. Först åkte vi till hotellet, eller ja lägenheten som ligger väldigt centralt i Bilbao området. Vi bor i en stor lägenhet med kök och vardagsrum, där jag har mitt eget fina sovrum och badrum. Efter att ha lämnat bagaget så drog vi iväg till nöjesparken, Parque Warner som ligger ungefär två mil söder om Madrid. Här spenderade vi hela dagen vid olika attraktioner och uppvisningar, med lite lunch- och middags pauser däremellan. Killarna tyckte att det var superkul, vissa attraktioner var väl lite läskiga men de provade nog på mer eller mindre allt. Helt enkelt en toppen dag tillsammans med en skön familj i en riktigt fin nöjespark, haha!




Aaaahh are you ready guys?:)



Lucas, Esti and Luis


Off for a weekend in the capital of Madrid!

En snabb update från La Coruna innan vi i morgon bitti åker till huvudstaden, Madrid. Vi är just nu i lägenheten i stan, kom precis in efter en mysig tapas middag med familjen på en restaurang runt hörnet. Om några timmar bär det av till Madrid, det ska bli himla kul att få uppleva en ny stad. Troligtvis finns det tillgång till internet på hotellet så jag ska se till att ta masser bilder och lägga upp här på bloggen.

Förra helgen var jag själv i lägenheten här i stan. Jag åkte hit fredag eftermiddag, gick på stan och handlade lite och sedan på kvällen gick jag ut med Humberto och hans vänner. Först träffades vi alla i hans lägenhet och åt himla masser gott seafood och drack Galician beers, innan vi runt 02.00 åkte in till stan. Tjejerna var trötta och åkte hem, så jag gick ut med killarna till klockan tio lördag morgon. Yes that´s the spanish way, haha!:) Lördag sov jag till klockan fem på eftermiddagen, sedan åt jag middag och klockan tio kom Silvia och Luis och hämtade upp mig. Vi gick till en av hennes vänner som bor i stan där jag fick träffa masser trevligt folk innan det senare på kvällen återigen var utgång till klockan sex söndag morgon. Efter några timmars sömn, åkte jag tillbaka till Mera och åt lunch tillsammans med familjen och masser släktningar. En underbar och rolig helg!

Solnedgång i Santa Cruz

Update from Galicia

Åååå va jag är dålig på att uppdatera mig, jag lovar jag ska bli bättre. Nu har jag snart varit hoss familjen i La Coruna i en månad, fattar inte att tiden har gått så fort. Den senaste veckan har vi varit på stranden och badat i poolen de dagar då vädret har varit bra, en dag åkte vi till simhallen, vi har varit på hästshow i en by uppe i bergen, vi har bakat danska pölsebröd, jag har gått på stan i fina La Coruna, reashoppat i Spaniens största Shopping Mall som finns här i La Coruna, träffat trevliga släktningar, ätit tapas i Santa Cruz, spelat fotboll mm. Ja med tre killar så är det fullt upp. Förra veckan fick jag en Spansk landslags t-shirt från World Cup 2010 av barnen, så nu är vi alla riktigt coola när vi springer runt på stranden och spelar fotboll.

Lite bilder från en solig dag i Mera





One night in the city!

En snabb uppdatering ifrån La Coruna. Efter en solig och underbar dag på stranden i Mera tillsammans med killarna, så åkte jag i eftermiddags in till lägenheten i stan. Sommarrean har börjat idag, så jag har varit på en liten shoppingrunda. Jag köpte enbart ett linne på ZARA och en sjal på MANGO, det gäller att hålla i pengarna nu innan kommande småresor. I La Coruna stänger affärerna först runt nio på kvällen, mysigt med kvällsshopping.


Lite kvällsbilder från balkongen i stan. Nere på gatan spelas det nu musik
och restaurangerna har öppnat. Ja spanjorer är definitivt nattmänniskor!


Design by Tasnim
RSS 2.0