nathalietp

Falang

Idag var vi alla i kyrkan, jag åkte dit med Mai och alla barnen på förmiddagen. Det var verkligen hur roligt som hellst att se alla igen, det var ungefär ett år sedan jag var här men det känns som om det var igår.  
På eftermiddagen åkte jag med Tui & gänget till ett mysigt cafe i stan. Gift´s dröm om att bli popstar och fet hade hon väl lyckats med sådär sedan sist. fetare hade hon blivit och stolt var hon också, men popstar nja inte riktigt än. Men hon kämpar vidare:)
                                                                                                                                           
På kvällen sprang Kaseam & jag 9km. Idag var vi ett lite större "team" som sprang tillsammans, Kaseam, fira andra mänd och jag. Kände mig verkligen som en falang där i smeten, men roligt var det. När vi kom tillbaka made Meao gjort middag åt oss, ris, fisk och grönsaker. Riktigt gott! 

Nu ska jag gå & lägga mig!

konser med Parachute Band

En ny dag här i Phitsanulok. På morgonen åkte jag och Mai ut och besökte några familjer som bor i områder. Detta gör de med jämna mellanrum för att kolla upp att familjen har det bra, ser till och håller rent, att barnen kommer till skolan mm. Man blir ju verkligen bekräftad i hur bra man själv har det när man ser en familj på sex personer leva tillsammans på mindre än 10 km2. Men inga sura miner för det, visst är tillvaron ibland jobbig men här finns det alltså värre saker.

På eftermiddagen åkte Kaseam & jag till universitetsområdet och sprang. Det blev totalt 11km idag, kändes verkligen helt underbart sen. Allt var som det brukar- Kaseam åker bilen, jag skalar en apelsin som vi delar på & med tecken hit och dit försöker vi att förstå varandra. Det går faktisk otroligt bra, som de alla sa förra gången: "Nathalia you have special ears because you can talk and understand kaseam" Hahahah ja men på något konstigt sätt så förstår vi verkligen varandra på trots av språksvårigheterna.

Idag precis en månad kvar till Chiang Mai marathon!

På kvällen var vi ett gäng på ungefär tjugo personer som åkte på en konser här i Phitsanulok. Först så var det en del olika thai band som spelade, vilket ju alla tyckte var fantastisk då dom kunde sjunga med och förstå. Sedan var det ett band från New Zealand (Parachute Band) som spelade i någon timme. Och ja kan man inte thai, då är det strax svårare att få med publiken.
-"Phitsanulok are you ready to party tonight?" ingen i publiken svarar
-"Sawadee Ka Phitsanulok" (Hej Phitsanulok) aha då kunde alla jubla.
Sedan så var det kroppsspråk som gällde, de lyckades iaf att få publiken att hoppa & klappa:)

Innan vi åkte billbaka till Banromprakun så blev det en god pad thai!

A smile says more than words! 


Phitsanulok


Efter en fem timmars lång bussresa så var jag äntligen framme i Phitsanulok. På buss stationen stod hela "teamet" och väntade på mig, hur kul som hellst att se dom igen. Vi hann knappt in i bilen innan vi alla börja storskratta av alla roliga historier från förra gången. Någon timme efter min ankomst så ringde Kaseam och sa att han tycket vi skulle ut och springa, ja då kan man ju inte säga så mycket annat än "visst jag är klar" till sin tränare:) Vi åkte till parken vid universitetsområdet, där vi brukar springa. Så himla kul att se Kaseam igen, han är som min thai pappa.

När alla barnen kom hem från skolan så blev det masser kramar. Aoy kom också till barnhemmet, vi bara började skrika när vi såg varandra!Som vanligt så har jag ju en hel del bagage med, Meao tycker det är så roligt och ville absolut att ryggsäcken skulle vara med i bilden:-)

Idag har Piso & jag skalat någon frukt som Meao sedan ska göra sylt av. Man känner verkligen att man kommit ner i ett annat tempo nu. Där satt vi på golvet i flera timmar och skalade frukt medan Piso ivrigt försökte lära mig masser nya ord. På eftermiddagen åkte vi alla till Lotus & år lunch, dom vet jag bara älskar deras Pad thai!

Ikväll ska jag & Kaseam springa 10km, nu börjar det närma sig!


I miss you all


Nu är det snart dags att se alla igen och det känns verkligen hur kul som hellst. Jag har fått en stor thaifamilj & det känns egentligen som om att jag åker hem till mina nära och kära. Tanken är att jag tar en buss från Bangkok till Phitsanulok i morgon bitii, resan tar ungefär fem timmar. Idag pratde jag med Tui, hon verkar redan lagt planer för mig under resterande del av veckan. På fredag var det någon konser & på lördag ska Tui, Gift och jag gå ut och äta. Ska bli roligt att se Gift igen och få höra om hennes drömmar om att bli popstar and fat. Så rolig hon var.

 
 Middag med Boo, Tan & Sindy
Saknar alla barnen så otroligt mycket
See you tomorrow!


MBK & Dog Mai


Godmorgon.
Nu är det eftermiddag här i Bangkok och jag har gått runt lite i detta faktisk organiserade kaos. Mitt lilla hostel, Wendys house ligger ungefär fem minuters promenad från MBK och annan shopping, så efter en god frukost så var jag ju tvungen att dra dit en sväng. Köpte ett cd/dvd drev att kopla till min lilla dator så att jag ibland kan kolla på film på kvällarna & sen så förälskade jag mig i en väska som jag bara var tvungen att äga:)

Det har visat sig att jag faktisk kommer ihåg lite ord som jag lärde mig förra året av alla på barnhemmet. Hörde helt plötsligt att en kvinna sa Dog Mai som betyder blomma, ett ord som jag minns Meriam verkligen ville att jag skulle lära mig. Dom kommer säkert testa mig när jag kommer dit, så det gäller väl att repetera lite ikväll.

Nu ska jag gå och äta lunch, det blir nog en av mina absoluta favoriter- Pad Thai!


Framme i Bangkok


Nu är jag äntligen framme i Bangkok och bor på ett mysigt hostel mitt i smeten. Resan gick bra, men som vanligt så hoppades taxichauffören att jag var ännu en nybörjare som hoppar på vad som hellst. Men nej då det här är min 7:e resa hit, so don´t even try! 
-"The highway is 500 Bath" sa han till mig
-" No it is not 500 Bath, I go highway many times and I never paid that"
-" Ahhh so you know highway?"
-" Yes I know highway and it is 45+25 Bath"
-"Ahh okay yes it is not 500 Bath"
-"AHA"

Ja det är lika roligt varje gång, och tyst var han hela resan till Wendys House också.
Nu har jag ätit min första fried rice with chicken & druckit en jordgubbssmoothie. Mmmm va gott det var:)

Väldigt trött efter resan, så nu ska jag gå och lägga mig!!

Kram från ett varmt Bangkok! 


 

Soon I´am on my way!


Snart sitter jag äntligen på planet mot varmare breddgrader. Ryggsäcken är packad, det blev som vanligt väldigt tungt men mycket presenter har jag med mig. Det känns helt enkelt underbart att slippa en tråkig och kall svensk vinter, sol & värme lockar mycket mer:-)

Det blir avresa från Arlanda om mer eller mindre sexton timmar, med ett stop i Beijing innan jag är framme i Bangkok.

Nu ska jag gå och lägga mig så att jag hinner sova ett par timmar innan avresa.

Thailand here I come!Välkommen till min blogg

Hej på er alla och välkommen till min resvärld. På min blogg kommer ni kunna läsa om min stora passion- resa. Äventyr, upplevelser, minnen & människor. Om att våga bege sig ut i den stora världen och upptäcka nya saker. Att små saker plötsligt blir stora, eller att stora sakers betydelse minskar. Att en stor värld också kan kännas liten & att tiden på vissa platser kan stå still & på andra flyga iväg.

Så följ med på mina resor utan att risikera myggbett och jetlag.
Välkommen ombord! 


test

test

test

test

test

test

test

test

test

test

test

test

test

test

Design by Tasnim
RSS 2.0