nathalietp

Take me back!

Försöker att plugga, men det enda jag tänker på just nu är hur mycket jag längtar tillbaka...Lax!

Just nu är min frys proppfull med lax, tack vare min bror och pappa som varit i Simrisham och fiskat. De kom hem med 87kg laxfileer, så nu blir det ingen vanlig studentmat för min del, men rena lyxen fram till sommaren! 


Competing can help people figuring it all out!


I vår familj ÄLSKAR vi att tävla. Vi tävlar i det mesta, allt från armhävningar till vem som ska diska. Idag var en sådan dag där ingen riktigt ville ta hand om disken, då tog vi fram terningen. Reglerna är enkla, slår man en sexa så börjar man diska mm till någon annan slår en sexa och tar över. Egentligen tar ju allt mycket längre tid, men för vi som alla är tävlingsinriktade och älskar att skratta och håna varandra lite så blir disken mycket roligare.

Idag har jag för övrigt träffat fina Jossan. Då hun numera bor och pluggar i Karlstad och jag i Jönköping, träffas vi sådär en gång om året. Synd att vi bor så himla långt från varandra, men alltid lika mysigt att träffas!


A Cousin is a little bit of childhood that can never be lost!

I Danmark har jag många kusiner, det är så himla roligt med en stor släkt. Alla bodde vi nära varandra, det var cykelavstånd mellan oss. När vi var yngre lekte vi kurragömma och spelade fotboll. Vi är en släkt som alltid har älskat att tävla, alla vill vi vinna. 

Idag är vi vuxna, majoriteten iallafall. Min äldsta kusin, Lykke har fått två söta barn, vissa pluggar för fullt medan andra jobbar. Alla har vi utvecklas åt olika håll, framtiden ligger för våra fötter och det ska bli spännande att följa alla på livets resa.


Mina danska kusiner♥

Dear Friday!

Mysigt att vakna hemma hoss min kära familj idag, känns skönt att byta miljö ibland. Jönköping och JIBS kan bli lite tråkigt ibland. Idag har jag egentligen bara slappat, ätit masser godis vilket ju är ett måste nu när det är påsk och pluggat alldeles för lite. Sedan gjorde jag middag idag, vilket ju inte händer så ofta. Jag är tyvärr ingen mästerkock, kan göra några få rätter så det blev en av mina favoriter: Lax, couscous, sparris, advokado, soltorkade tomater och fetaost. Mums!


Looking out of my window

Då var det onsdag, snart är det påsk och i morgon åker jag hem till min kära familj. Vi har haft fullt upp med ett grupparbete i Organization and Leadership som vara inlämnad på fredag och sedan presenteras på torsdag nästa vecka. Dessutom har jag också träffat min Host Company grupp denna vecka då vi har ett arbete i Marketing Management.

Nu ska jag äta god lax och sallad, läsa lite Marketing Management och sedan packa!

Looking out of my window


Konfirmation

I söndags fick jag äntligen träffa hela min galna danska släkt. Det är så himla kul att se alla, synd att de är så långt borta. Min kusin Line skulle konfirmera sig så det var fest. I Danmark är konfirmation väldigt stort, det blir nästan som ett litet bröllop. Hur som hellst så var hon så himla fin, maten var delicious och sällskapet i topp!

Lite bilder av Line♥

A friend is someone who knows the song in your heart and can sing it back to you when you have forgotten the words!

Nu är jag tillbaka i Jönköping efter en underbar helg hemma i Danmark. Lördag kväll träffade jag min bästa Mona, vi skulle egentligen gå ut i Århus, men det blev istället god mat och vin hemma i soffan. Eftersom vi inte träffas så ofta så har vi alltid mycket att ta igen när jag väl kommer hem, så det blev mys och prat till långt in på natten. Innan sommaren har vi nu också bestämt att Mona och Jannie, mina fina danska tjejer ska komma och besöka mig här i Jönköping en helg eller i Göteborg. Ska bli så himla roligt!


Finaste Mona♥
 


Danmark!

Idag åker vi hem till Danmark, ska bli så himla skönt att se alla mina underbara och galna släktningar. Sedan jag började att plugga i augusti förra året har jag enbart varit hemma en enda gång, detta måste det bli ändring på. Idag ska vi bo en natt på hotell i Köpenhamn, i morgon ska jag gå ut och ta ett glas vin med min bästa Mona i Århus och söndag blir det konfirmation och stor släktträff!

Århus


India

Igår kväll såg jag en spännande dokumentär om förändringarnas land- Indien. För ungefär 30 år sedan kändes det omöjligt att bekämpa fattigdomen i detta folkrika land, men idag har de gjort enorma framsteg och framtidstron om ett bättre Indien finns hoss befolkningen. 

Utbildning är idag väldigt viktigt i Indien, varje år är det 80.000 nya studenter på universiteten runt om i landet. Här finns några av världens bästa business school's, enligt Global MBA Rankings 2011 ligger flera universitet i Indien i topp 20. Den nya generationen är väldig motiverad och fokuserad på att bli mer självständig. Allt fler har ändrat sitt tankesätt och vill att det ska bli slut på diskriminering mellan könen och kastsystemet. Fler kvinnor i Indien satsar idag på utbildning och karriär, ekonomisk oberoende är idag en viktig faktor.

År 2005 gjorde jag min första resa till Indien. Antingen är det nog så att man bara älskar eller hatar detta land. Jag är en av de som har förälskat mig i detta kaos, som ändå på något konstigt vis är så organiserad. Det är ett land i snabb utveckling och med ett enormt smart och stolt folk. Jag minns när vi efter en hel dag på stranden satt och pratade med lokalbefolkningen på en liten restaurang, hur mycket nytt jag fick lära mig. De trodde verkligen på Indien och drömde om en bättre framtid. Och visst är det idag alltmer vi i västvärlden som efterliknar Indien!

Det är alltid kul att lära från lokalbefolkningen som vet bäst!

Fy va jag bara saknar Indien, men förhoppningsvis blir det en resa tillbaka till detta kaos år 2012♥


Visst är de lika?!

Nu är jag tillbaka i Jönköping efter en trevlig helg hemma hoss bästa familjen. Kom hit lagom till lunch med Linda, sen hade vi en två timmars lecture i Organization & Leadership, jobbade lite på vårt grupparbete som vi ska presentera på torsdag och sedan blev det en mysig walk runt Munksjön med Linda, Mathilda & Jessica.

I fredags när jag åkte hem råkade jag ta fel väska när jag gick av Swebuss, hur dum får man va?! Först framåt kvällen när jag skulle hitta brorsans present, fick jag total panik när jag öppnade väskan och istället fick se en gammal handduk, en vit broderad duk och en flaska rött. What about my books, new clothes from my favorite store ZARA in Spain and my brothers birthday present?! Som tur hittade jag en liten lapp i väskan där det stod Lisbeth Möller och ett telefonnummer. Pinsamt att ringa upp och säga "Jaaa jag vet inte riktigt hur jag ska säga detta, men jag har din väska" Efter en masser ursäkter och förklaringar, fick jag i alla fall åka iväg till Linköping och lämna tillbaka väskan till glad och trevlig Lisbeth och som tur hämta ut min egen på en depå. Summa summarum så har jag två fina väskor nu, Lisbeth fick nämligen för sig att hon enbart behövde innehållet och gav mig väskan, haha!

Visst är de lika?:)

Hemma!

Nu finns det verkligen inte fler ursäkter, jag bara måste ta tag i plugget. Jag är hemma denna helg och det är ju mycket roligare att umgås med familjen, slå brorsan i pingis mm. Efter vår lilla Spanien tripp har jag en hel del kapitel att ta igen i Marketing Management, men som tur är denna kurs både rolig & intressant!


Bye Bye España

Tack för en underbar vecka i Spanien fina tjejer!
La Mata

Lite fler bilder från Playa La Mata♥
Fina Lovisa

Spain at night!

Lite bilder från en fin kväll i Spanien. Det känns verkligen att högsäsongen inte har dragit igång än, det var väldigt lite folk överallt. När vi närmar oss juni/juli får vi istället slåss med alla spanjorer om en plats på stranden! 
Sunny Days go by!

En vanlig dag i solen började med en lång promenad på stranden, himla skönt att komma ut och röra lite på sig. Sedan åt vi en god frukost vid poolen, breakfast a la España: Yoghurt, frukt och ett kokt ägg. Resterande del av dagen blev det sol och bad vid poolen.


Lovisa & Linda
ESPAÑA

Då var man hemma i Sverige igen och det känns som vanligt trist och jobbigt. När jag är utomlands och sedan kommer hem funderar jag alltid över vad jag gör i Sverige och varför jag fortfarande bor här. En orsak är troligtvis att här finns min underbara familj, vänner och nära hem till Danmark. Detta är nog också den enda orsaken. Hur som hellst så har vi haft det toppen i España, himla mysigt att mina goa tjejer Linda, Lovisa och Johanna földje med.
Linda & jag ♥

To be continued.. tomorrow!

Design by Tasnim
RSS 2.0