nathalietp

Bridesmaids!

Nu har jag precis ätit middag, det blev pappas goda lax med sallad och matvete. En favorit! Det känns konstigt att äta middag så tidigt, i Spanien åt vi lunch vid denna tid och middag runt elva på kvällen. Väldigt onyttigt så det ska bli bra att komma tillbaka till mina normala vanor även om det var himla mysigt. Nu ska jag plugga klart, innan vi Ikväll ska gå på bio och se Bridesmaids!

Stamställe!

Det blev många roliga utekvällar i Barcelona. I en mysg gränd hittade vi en liten bar där personalen var hur trevliga som helst så det blev ett av våra stamställen.





El Parque Güell

Efter en solig dag på stranden så tog vi metron till El Parque Güell i Barcelona. Riktig fin utsikt över stan och havet.





Mathilda & Linda

In the streets of Barcelona!

Nu ska jag äntligen dela med mig av lite bilder från vår underbara vecka i soliga Barcelona. Jag flög från Santiago de Compostela fredag den. 19 aug där jag efter flera månader äntligen fick se fina Linda och Mathilda igen. Jag satt på hostlet när de kom och vi bara började skrika när vi såg varandra. Ja det var ett kärt återseende!

Lite bilder från små mysiga gator i Barcelona..



Back in Sweden after 80 wonderful days around Spain!

Nu är jag hemma i Sverige igen, känns sådär. Det är alltid roligt att träffa min familj, men redan efter ett par dagar längtar jag ut i den stora världen igen. Igår morse lämnade jag Barcelona, tog planet upp till Santiago de Compostela och hämtade mitt bagage, sedan på eftermiddagen flög jag tillbaka till Barcelona och shoppade några timmar på flygplatsen innan jag på kvällen flög hem till Stockholm. Omväg? JA! Som vanligt kom mina föräldrar och hämtade mig på arlanda och efter nästan ett dygn på resande fot var vi äntligen hemma. Idag har jag tvättat och börjat packa ihop mina saker innan jag på söndag åker ner till Jönköping igen. Det ska bli kul att komma hem till min lägenhet och börja plugget igen, känns som om hösten kommer att bli rolig!

Kvällens middag med min fina familj: Tapas och sangria..



I morgon ska jag visa masser fina bilder från en galen & rolig vecka i Barcelona!

Tapasrunda i La Coruna!

Onsdag kväll träffade jag för sista gången Humberto och lite andra från San Juan gänget. Vi drog på en tapasrunda i stan, himla mysigt att gå till masser olika små restauranger. De är alla helt underbara människor, vi har haft många roliga kvällar tillsammas under sommaren så det ska bli kul att komma tillbaka.


Wednesday afternoon!

I onsdags åkte vi till Penny och familj som hade hyrt en riktigt gammal och charmig spansk sommarstuga en timme ifrån La Coruna. Vi åt en masser god mat och sedan på kvällen drog vi till stranden!


As sweet as it can get!

Gulligaste busungarna: Nano, Samu & Gabbi..

Birthday cake!

Lucas gillar fotboll så på hans födelsesdag bakade jag en fotbollstårta, lilla gullungen blev hur glad som helst. Resultatet blev följande..

Spain vs. Sweden

Lucas 5 years!

Lite fler bilder från Lucas födelsedagsfest i Mera, La Coruna!




Nacho & Lucas


Den stora snacksbuffe





Fina släktningar


Time is running out!

Ush va det är jobbigt att säga hej då och verkligen indse att det kommer att dra ett tag innan man ses igen. Igår kväll efter att vi varit på stranden hela dagen så gick vi till en trevlig liten restaurang i Mera tillsammans med lite släktningar och åt lite olika seafood och drack sangria. Laura, världens gulligaste elvaåriga tjej var inte på speciellt gott humör alls då hon hade insett att jag lämnar La Coruna på fredag. Ååå va jag kommer sakna henne och alla andra!

Stay on top of your past so you can have a better view of your future!

Hur ofta reflekterar man egentligen över hur bra och underbart livet är? Jag gör det tyvärr alldeles för sällan. Min lista över saker jag vill göra, uppleva och uppnå är oändlig lång och jag spenderar otroligt mycket tid på att planerar hur jag ska lyckas, vad som gör mig lycklig och hur jag ska hinna med alla mina planer. Att ha planer och mål i livet är för mig ett och allt. Men ibland bör jag nog lära mig att stanna upp och faktiskt funderar och njuta av allt som jag under mina enbart tjugotre år redan har uppnått och upplevt. Och hur glad och nöjd jag egentligen är över vart i livet jag befinner mig just nu.


Efter snart 80 dagar i Spanien med fina solnedgångar på stranden har jag tagit mig tid och faktisk upptäcka och uppskatta hur fantastiskt bra jag har det. Jag har en underbar familj som alltid ställer upp för mig och fina släktningar och vänner i både Danmark och Sverige. Jag kom förra sommaren in på min drömutbildning och fick dessutom av mina föräldrar mitt första egna hem, en mysig etta. Jag älskar min lägenhet, jag känner mig verkligen hemma och längtar så otroligt mycket efter att sitta i mitt fina kök och dricka en kopp kaffe, lyssna på spotify och plugga. Ja det kan låta konstigt, men jag ser verkligen fram emot att börja nya kurser och ta mig igenom nytt, spännande och troligtvis tungt kurslitteratur. Jag har upptäckt hur roligt det är att fotografera, hur mycket jag älskar gamla och fina möbler och arkitektur, hur underbart det är att lyssna på The Perishers och Adele, hur svårt det är att leva utan ett par Converse och hur glad jag blir av en Starbucks coffee

Ändå sedan jag var liten har jag rest mycket med min familj. Under sjutton år har jag bott i Danmark, numera har jag bott sex år i Sverige, vi har åkt till Mexico, USA, Indien, Cypern, Thailand (gånger fem) och övriga Europa. Jag har spenderat varenda sommar i vårt hem i Spanien och lärt mig att "Rejse er at leve" som H.C. Andersen engång sa. 

Under de senaste åren har jag levt under hans filosofi och gjort den till min största passion. Jag har jobbat på ett dagsi i Danmark, bott tre månader på ett barnhem norr om Bangkok, sprungit två halvmarathon i Chiang Mai, gått på lokala bröllop och begravelser i Thailand, blivit fadder åt en liten kille som äntligen fick börja skolan, samlat in pengar till en skolbuss åt barnhemmet i Phitsanulok, bott med en afrikansk familj i Ghana- Västafrika i fem månader, jobbat som volontär på en lokal skola i Agona Swedru, byggt toaletter i min lilla afrikansk by, målat om en hel skola, rest runt Ghana tillsammans med andra volontärer från hela världen, åkt motorcykel genom det lilla, gröna och fransktalande afrikanska landet Togo, växlat pengar på svarta marknaden i en liten by í norra Togo för att kunna ta mig tillbaka till Ghana, legat på sjukhuset en vecka i Ghanas huvudstad, blivit arresterad (2 gånger) på flygplatsen i Ghana men lyckats muta mig fri (pga. fel visum, ska dock sägas att det inte var mitt fel, men organisationen jag åkte med och ambassaden i Accra) bott på lyxhotell i Egypten, ridit kamel och åkt quad i öknen, dykt i röda havet, solat och slappat vid poolen i Spanien, åkt tillbaka till mitt hem i Thailand och Ghana och nu sitter jag i La Coruna- norra Spanien där jag under 2,5 månad har bott med en underbar spansk familj, festat till solen stigit upp, gått de sista sextio kilometerna av El Camino de Santiago på en dag, upplevt fina Madrid och på fredag sätter jag mig alltså på planet mot soliga Barcelona.

Jag har fått vänner från alla världens hörn och jag har lärt känna mig själv så otroligt bra. Jag vet vad jag vill göra av mitt liv, ibland är jag rädd att jag vet om det lite för väl och inte kommer kunna leva upp tll mina egna förväntningar. Men jag har insett att det är för sent att sänka mina krav så jag tänker istället satsa stenhårt och gå hela vägen.
 

Om två veckor sitter jag hemma i Sverige igen. Det är alltid jobbigt att komma hem efter en längre resa, men jag ser fram emot att träffa min underbara familj och vänner. Hösten kommer gå fort, jag ska passa på att spendera en helg i fina Göteborg och sedan ska jag göra en liten weekend trip till min underbara vän, Jannie i Köpenhamn. Jag ska se till att spendera tid med min stora förebild, mormor Barbro som jag saknar så otroligt mycket, ha mysiga vin- och filmkvällar med mina goa tjejer och så ska Linda och jag se till att vinna CAPS haha:) Dessutom ska jag planera mitt nästa stora äventyr, study abroad från och med nästa år.

2012 kommer att bli magiskt!

Sunset in Santa Cruz


El Pescao

A wise man once said: Time flies when you're having fun. After soon 2,5 month in Spain, I have come to the conclusion that this wise man is so absolutely right.


Onsdag kväll åkte jag och Esti (mamman I familjen) cab in till stan för att gå på en konser. Det var en fin kväll, vi åkte längst med kusten, solen gick ner bakon Torre de Hercules och vi lyssnade på det spanska bandet ”El Pescao” på högsta volym. Mellan låtarna pratade vi om hur snabbt tiden har gått, det känns inte alls som om det var länge sedan jag kom till La Coruna, redan nästa vecka sitter jag på planet till Barcelona och lämnar en underbar sommar och främst familj bakom mig. I La Coruna gick vi till ett cafe nära lägenheten, köpte en hemmagjord hamburgare och tog med ner till stranden. Där satt vi i sanden, åt och Esti berättade om sitt företag och framtidsplaner. Det är verkligen hur roligt som helst med kreativa och inspirerande personer, hon är absolut en sådan. Runt halv tolv intog El Pescao scenen på stranden och tillsammans med tusentals ungdomar sjöng och hoppade vi runt i sanden till halv två på natten. Ännu en toppenkväll i La Coruna!




Favorit kvarter, La Coruna!

Ett av mina favorit kvarter i La Coruna med gamla byggnader, mysiga cafeer, små gator och gränder...




City Hall, La Coruna



GADIS

Mat, speciellt frukt är väldigt billigt här i La Coruna. I Galicia finns en matvarukedja som heter GADIS där jag brukar handla min mat när jag är själv i lägenheten i stan på helgerna.

Det här fick jag för ungefär femitolappen idag
1 L äppeljuice- 4,5kr
4 pack yoghurt- 4,5kr
3 bananer- 3kr
1 L mjölk- 5kr
200g jordgubbar- 5kr
800g vindruvar- 11kr
1kg vattenmelon- 2,5kr
2kg Cantaloupe melon- 6,5kr
2 nybakade baugetter- 9kr


One week left in La Coruna!

Om exakt två veckor är jag hemma i Sverige igen. Det är ofattbart hur snabbt tiden har gått, om en vecka lämnar jag La Coruna för att avsluta min resa i Barcelona tillsammans med Linda och Mathilda.

Lite bilder från en solig dag i La Coruna. Lägenheten på elfte våningen ligger mitt i smeten, precis utanför dörren finns ZARA Home, Massimo Dutti, mataffärer, restauranger och fem minuters promenad så är jag på stranden. När det är fint väder är det supermysigt att gå en lång promenad runt stan och det blir alltid att jag hittar jag en ny liten klädbutik eller mysigt café!

Killarnas skola






På alla gatuhörn finns en ZARA




The glass City

Tänkte visa lite bilder ifrån hamnområdet i La Coruna (also known as "The glass city" because of it's many glass faced buildings with enclosed balconies near the harbour), ett speciellt inlägg till min kära pappa. Allt är väldigt centralt i La Coruna, på ena sidan innerstan är hamnområdet och på andra sidan, enbart några minuter från shoppinggatan finns långa och fina stränder. Något som Galicia är känd för är sin fiskeindustri, då över hälften av Spaniens fisk fångas här. Under min tid hoss familjen har jag fått testa på mängder av olika skaldjur, något jag kommer sakna så enormt hemma i Sverige.













cumpleaños feliz

Lite bilder ifrån Lucas födelsedagsfest förra helgen. Sommarstället i Mera förvandlades till världens playground for kids. Det var ungar överallt, vi badade i poolen, lekte i trädgården, åt godis och snack. Fler bilder kommer senare.  


The birthday boy hiding behind his present.


La fiesta de Mera!

Förra veckan var det fest och fyrverkeri i Mera. Vi träffades med alla släktningar, åt hur mycket gott mat som hellst, hade pingisturnering, eldade vodka och bara umgicks. Riktig mysig kväll!



Sunset from the 11th floor!

Riktigt fin kväll från balkongen på elfte våningen..


Surfers Beach, La Coruna!

Jag har sagt det förut, men jag säger det igen: Norra Spanien, Galicia är så himla vackert. Vädret har tyvärr inte varit som det brukar denna sommaren, vi har haft ovanligt många regndagar, men när solen väl skiner så är min sommarstad- La Coruna helt underbar. Till skillnad från södra Spanien så är allt mycket grönare i Galicia. Det finns mängder med stränder, små bukter och vatten överallt. På eftermiddagarna när jag är ledig brukar jag gå till "Playa de la surfistas" eller så hittar jag någon annan liten egen strand. Det blir lätt en promnad på 10-14km innan jag är hemma i Mera igen.

Jag har fått ett riktigt fint förhållande med alla tre killar nu, vilket känns riktigt roligt. När jag frågar Luis om han är min vän, så säger han "No your brother". Lilla Nano säger inte No så ofta längre, men kommer allt oftare springande och säger "Nateeee", han är verkligen hur gullig som helst. I början när jag kom hit förstod de knappast någon engelska, nu förstår Luis mer eller mindre allt jag säger och Lucas har blivit väldigt duktig också. Ofta frågar de äldsta killarna vad olika saker heter på engelska, det är himla kul när de vill lära sig och man verkligen ser hur snabbt de tar till sig. 

Surfers Beach
 








Camino de Santiago!

Förra helgen fick jag för mig att göra vad så många här i La Coruna har sagt är omöjligt: Gå de sista 60km av El Camino de Santiago på en dag. Inget är som sagt omöjligt, men ingen trodde att jag skulle klara av det- det var omänskligt. Jag älskar utmaningar, dels ville jag bevisa att det visst går men egentligen var det för min egen skull-jag ville utmana mig själv och se hur långt man kan komma på ren vilja.

Fredag tog jag bussen till en liten by som heter Melide. När jag kom fram hittade jag ett billigt hostel och letade sedan upp el Camino (vandringsledet). Lördag morgon gick jag upp klockan sex, åt frukost och drog iväg. Med en liten ryggsäck på ryggen gick jag när det var uppförsbacke och sprang när det gick neråt. Under vägen träffade jag masser folk från olika länder som gick hela eller delar av pilgrimsleden. Efter att ha gått trettio kilometer stannade jag och åt lunch. Skönt med en liten break, men efter en snabb lunch var det dags att fortsätta. Med frukt och choklad i ryggsäcken så gick det framåt, men efter fyrtiofem kilometer hade jag så många vattenblåsor under mina fötter att jag knappast kunde gå. Som tur träffade jag en kille från Prag, Andrew som själv hade gått 340km. Han hade tidigare gått en del av pilgrimmen, jag var den andra personen han någonsin träffat som gått hela vägen från Melide till Santiago på en dag. Tillsammans bestämde vi oss för att klara av de sista 15km till katedralen i Santiago. Klockan åtta lördag kväll, efter att ha gått i ungefär 12 timmar stod vi framför katedralen i Santiago de Compostela!

Det omöjliga var alltså möjligt! Jag har nog alldrig haft så ont i fötterna, de sista tio kilometerna var smärtsamma, men med vilja kommer man dit man vill!!

Tidig morgon i Melide

"Enbart" 50,5km kvar till Santiago


Camino de Santiago

Äntligen ser vi Santiago, nu är det bara 4km kvar till katedralen

Underbar känsla att äntligen passera skylten "Santiago"

Andrew från Prag

Our final destination

Design by Tasnim
RSS 2.0