nathalietp

Måndag kväll!

Indiskt Chai-te, fruktsallad & mys i soffan...


Management Accounting!

Min söndag består av plugg och senare i eftermiddag ska jag på möte i föreningen. Vi ska bygga nya balkonger på lägenheterna nästa år, så vi ska få mer info om detta idag. Då jag kommer vara utomlands hela år 2012, så kommer jag tyvärr inte hinna njuta speciellt mycket av en ny, stor balkong innan jag ändå ska sälja lägenheten, sommaren 2013. Då är jag nämligen klar med min utbildning i Jönköping, och vem vet, Linda och jag kanske tar vår pick pack, flyttar till New York och läser en Master. Vi har redan börjat kolla lite på univeristet och programm, alltså vilka möjligheter det finns! 

Nu ska jag iaf ta tag i läsningen, jag har enbart läst kap. 1 så jag har och göra.

Southeast Asia 2012

Jag har börjat göra en lista på saker jag måste göra/se under mitt år i Asien. Jag är verkligen beroende av nya äventyr och spänning, så listan kommer troligtvis vara väldigt lång redan innan ankomst till Bangkok i början på januari.

On my "To do" list so far:

1. Ta dykarcertifikat
2. Bestiga sydostasiens högsta berg, Mount Kinabalu på Borneo
3. Springa ett marathon
4. Besöka barnhemmet och mitt fadderbarn i Phitsanulok, Thailand
5. Oljemassage (minst 2-3 gånger i veckan) i Bangkok
6. Dricka fina cocktails på Sirocco Skybar, Silom Bangkok
7. Angkor Wat, Siem Reap Kambodja
8. Bada och slappa i hängkoja på Perhentian Kecil, Malaysia
9. Gå på lyx bio i Siam Paragon, Bangkok
10. Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur Malaysia
11. Full Moon Party, Koh Phangan
12. Gå på en surfkurs, Bali Indonesien
13. Äta mängder av Pad thai
14. Flodmarknaden, Thailand
15. Tubing i Vang Vieng, Laos
16. Sola & bada
17. Lyx & streetfood i Singapore
18. Cu Chi-tunnlarna, Ho Chi Minh-staden Vietnam
19. Hyra en cykel på Bali, Indonesien och helt enkelt se vart jag hamnar
20. FOTA


Khao San Road, Bangkok 2009


Strategy & Technology!

Idag är det plugg hemma i soffan som gäller för mig. Läser Strategy and Technology, skriver anteckningar, lyssnar på The Perishers, dricker kaffe och äter mango. Mysig fredag!

EMIRATES!

Nu har jag äntligen bokat min flygbiljett! Jag åker den. 3 januari från Köpenhamn till Bangkok med en lång åtta timmars mellanlandning i Dubai. Så i år är planen att jag ska fira nyår hemma i Danmark, passa på att träffa alla vänner och släktningar nu när vi inte kommer ses på ett helt år.

Denna gång flyger jag med ett av Världens bästa och lyxigaste flygbolag- EMIRATES. Arabiska bolag är generellt väldigt bra, jag har tidigare flygit med ETIHAD och Royal Jordanien, vilket har varit mina absolut mest bekväma flygningar, bästa maten och toppunderhållning. När jag flög med ETIHAD så fick vi till och med små presenter och fina chokladaskar när vi gick ombord. Så förväntningarna är skyhöga!

Jag har inte bokat någon hemresa då jag har bestämt mig för att stanna i Asien över sommaren innan jag börjar min nästa termin i augusti.

Pris, one way to paradise= 5700 SEKSåhär bra kommer jag tyvärr inte ha det, men i framtiden så ska det nog bli en business class/first class flygning med EMIRATES..
Underbara fredag!

Underbart med helg, efter en lång vecka med inlämningar i både Business Ethics och Business Statistics. Nu är det bara ett seminarie kvar, blogganalys och tenta, sen är vi lediga en hel vecka. Weeeeeee!

I fredags hade vi filmmys hemma hos mig, vi var alla trötta och ville bara slappa. Först kom Ninni och Lovisa och bakade danska chokoladeboller och morotsbröd och senare kom även Johanna och Linda. Mysig fredag med mina fina tjejer♥

Ninni & LovisaEvergreen Place!

Under min termin i Bangkok ska jag bo på ett hotell som heter Evergreen Place. Läget är perfekt, nära till Skytrain, ungefär en halv kilomet till Siam Square och MBK. Vi kommer att vara fyra utbytesstudenter som delar på en lägenhet på 88 m2, där vi har gemensam kök och vardagsrum. Varje dag får vi nya handdukar, de bäddar och städar. Dessutom finns det också pool, gym, aerobicspass fyra dagar i veckan, massage och en restaurang. Det blir riktig studentlyx!

Evergreen Place


The neighbourhood

MBK och Central World

Khao San Road

Skytrain

Lumpini National Park

Lumpinin Boxing Stadium

Suan Lum Night Bazaa

Erikshjälpen!

Tillbaka i Jönköping, efter en mysig helg hemma och hos mormor i Örebro. Idag kom nya tidningen från Erikshjälpen på posten, så nu har jag intressant läsning ikväll. Tillsammans med tidningen fick jag också mitt fadderbarns "Child´s annual progress report" där Natee har gjort en fin ritning och så står det lite generellt om hur det går för honom i skolan osv. Det är ofattbart att han redan är tio år, jag minns när vi träffades för första gången i Phitsanulok, Thailand år 2008. Då hade han precis kommit till barnhemmet, vi hittade honom ensam på gatan, övergiven och ledsen. Han hade alldrig gått i skolan, och visste knappast sitt egna namn. När de andra barnen gick til skolan på dagarna, umgicks jag med Natee. Vi fick ett speciellt förhållande och det var underbart att se hur han lärde sig att borsta tänderna, äta och umgås socialt med de andra barnen. December 2008 bestämde jag mig för att det var dags för honom att också börja skola och få en utbildning. Vi gick ut och köpte en skoluniform till honom och han fick sin egna ryggsäck. Precis efter jul gick han stolt till skolan med de andra barnen.

Efter mitt första möte med Natee har jag varit tillbaka i Phitsanulok ett par månader år 2010. Det var otroligt kul att se hur han har växt, lärt sig att räkna och skriva. När jag blir bangkokbor nästa år, ska jag passa på att göra många resor till barnhemmet. Det är så underbart att se hur man med små medel kan göra en stor skillnad i någon annans liv, när jag inte är student längre ska jag ha minst tio fadderbarn!:) 


Business statistics & tennis!

Nu är jag hemma hoss min familj i Motala, efter en mysig helg i Örebro med min kusin och mormor. Idag har jag pluggat Business statistics i soffan hela dagen och sedan blev det en timmes tennis med brorsan när han kom hem från skolan. Det gick väl sådär, vi är rätt så danska av oss båda två så det blev en högljudd match.

I morgon bitti åker jag hem till Jönköping igen. Mamma ska jobba i Göteborg några dagar, så jag får skjuts.
Har förrästen redan fått svar från universitetet i Bangkok, de har fått min ansökan nu och ska även se till att fixa boende åt mig, så det blir toppen! 

Hemma är det ordning och reda, iaf innan jag slänger alla mina saker överallt.

Design by Tasnim
RSS 2.0