nathalietp

Study time!

Just nu är det bara en sak som gäller- tentaplugg! Nästa vecka har jag mina sista tre tentor i kurserna Consumer Behavior, International Trade och Principles of International Business Management. En sak som gör tentaperioden väl mycket enklare här i Bangkok är att man alldrig behöver spendera tid på att göra mat, städa mm. När vi är hungriga springer vi ner runt hörnet och köper en god måltid, frukt och kaffe. Billigt, snabbt och gott!


Finals!

Om exakt en vecka är min termin vid Chulalongkorn University här i Bangkok slut. Jag hade två finals idag, Business Management In Asian Countries och Logistics and Supply Chain Management. Båda gick helt okay, jag har inte pluggat mycket alls jämfört med hemma i Sverige men jag har ändå lyckats väldigt bra i alla kurser. Det känns otroligt konstigt att vi alla snart lämnar Bangkok som numera är vårt hem. Jag tycker så himla mycket om mina tre underbara roomies, jag har verkligen upptäckt hur kul det är att ha folk omkring mig när jag kommer hem. I lilla Jönköping älskar jag att kunna stänga in mig i min mysiga lägenhet, men till våren nästa år förväntar jag mig att Ninni, Linda, Johanna & Lovisa flyttar in hos mig. Tänk så mysigt det vore, haha!

Ikväll har vi för en gång skull lagat egen mat. Vi var ett gäng som gjorde pastasallad med tonfisk, ägg, pesto och fetaost. Underbart efter snart fyra månader av ris, grönsaker och kyckling.

I morgon är det plugg som gäller, då jag har en assignment i International Trade som ska lämnas in. Sen blir det att plugga för mina sista tre tentor som jag har nästa vecka. Till lunch blir det god lax vid det Japanska gatuköket runt hörnet från Evergreen!

My french roomie Emilie and me

Marion & Emilie before going out

Marion & me

My sweet french roomies, Emilie & Marion


   


Thursday afternoon!

Torsdag eftermiddag här i Bangkok, solen skiner och det är pooldags. Jag har precis varit och hämtat min tvätt, gullig liten kvinna som alltid ler när jag kommer. Dagens första Coffee blend har jag också hunnit med. Precis framför Evergreen finns två söta kvinnor som gör den godaste iskaffe för 30 bath, jag är numera en stamkund. Ikväll blir det en mysig middag med fina Stefani från Peru, bosatt i Kanada. Jag har inte sett henne på flera veckor då jag har varit i Burma, på sjukhuset i fem dagar och sedan en vecka i Kambodja. Hon har precis kommit tillbaka till Bangkok efter en tripp till Vietnam så vi har masser intressanta upplevelser att dela med oss av.
I lördags kom vi tillbaka från Kambodja, lagom till Songkran här i Bangkok. Söndag drog vi till Silom, alla hade vi vattenpistoler och världens roligaste vattenkrig tillsammans med tusentals thailändare. Med målarfärg på hela kroppen och total dyngsur, invigde vi det thailändska nyåret. Bilder från Kambodja kommer snart!

Igår hade vi terminens sista lektion på Chulalongkorn University, känns otroligt konstigt. Det var en lång dag med International Business Management på morgonen och sedan flera timmars presentationer i kursen, International Trade på kvällen. Nu återstår enbart fem tentor, sedan är det sommarlov!

Pool view from our balcony at Evergreen

Off to Cambodia!


Efter ungefär en och en halv månad, så tycker jag det är dags att dra igång bloggandet igen. Jag har verkligen haft fullt upp, när jag inte är ute och reser så är det plugg som gäller innan jag drar iväg igen. Studentlivet är helt enkelt underbart här i Bangkok.

Jag har äntligen fått en ny design här på bloggen, så nu ska det förhoppningsvis bli lättare för mina kära släktningar och vänner i Danmark att hänga med. Jag ska göra mitt yttersta för att bli bättre på att uppdatera bloggen, jag har så himla mycket bilder och upplevelser att dela med mig av. Dykning på Koh Tao, en fantastiskt resa till Burma och mycket mycket mer. Bilder kommer snart! 

I morgon drar jag på nya äventyr, resan går till kambodja. Vi åker tåg från Bangkok till gränsen (kostnad 49bath/11 sek) en resa som tar ungefär 6 timmar. Väl framme i Kambodja är planen att vi drar till Siem Reap och upplever det magiska Angkor Wat. Detta är ett av mina punkter på min "To Do lísta" så det ska bli otroligt spännande! Efter några dagar i Siem Reap, åker vi troligtvis till Battambang, vidare till en National park och sedan avslutar vi resan med ett par dagar i huvedstaden, Phnom Penh. Lördag nästa vecka flyger vi tillbaka till vårt hem här i Bangkok!

Leaving the city for a while..


Design by Tasnim
RSS 2.0