nathalietp

Off to Krabi!

Snabb update ifrån mitt kära Bangkok. Äntligen är det onsdag igen, vilket är lika med helg för min del. Jag har precis haft veckans sista lektion, Principles of International Management, min absoluta favoritkurs. Läraren är som vanligt fantastisk bra och jag bara suger till mig av kunskapen.

Tillbaka på Evergreen så har jag precis ätit lunch med min roomie, Daphne från Amsterdam. Hon gör ettt internship hos ett företag här i Bangkok, så vi har alltid masser olika upplevelser att dela med oss av när vi träffas på kvällarna.

Nu ska jag packa klart innan jag ikväll flyger ner till Krabi och möter min fina moster, Annika. Hon rigde i fredags och undrarde om jag ville ha besök, och ja två dagar senare så satte hon sig på ett plan till Thailand. Det är ju så himla underbart med spontana människor! Vi ska bo på ett mysigt hotell i Krabi tills fredag och sedan är planen att vi åker ut till någon liten fin ö fram tills jag flyger tillbaka från Phuket till bangkok sent söndag kväll. Efter en mycket stressig vecka med mängder av plugg, inlämningar och presentationer så är det här precis vad jag behöver. Strand, sol och framförallt helt underbart besök hemma från Sverige!Taylor från USA, Alex från Frankrike, Isabell från Sweeeden och Stefani från Peru/Kanada

Beach days!

Lite bilder från våra soliga dagar på Koh Samet förra helgen.


With IsabellFrancis from Canada

Isabell

Koh Samet!

Ber om ursäkt för dålig uppdatering, speciellt till dig Lovisa som sitter hemma i kalla Sverige och försöker förbereda dig för studentlivet i Bangkok. Jag kan lova dig att du kommer få det helt fantastiskt!

Denna helg är jag kvar i Bangkok då vi har en lektion i morgon bitti. Tråkigt när de planerar lektioner på helgerna, men samtidigt har jag så himla mycket att göra, både presentationer och inlämningar till nästa vecka. Onsdag kväll åkte vi till Khao San Road och skakade rumpa tills fyra på morgonen, skitbra exercise. Det är ett härligt gäng utbytesstudenter som är här, alldrig är man ensam när man bor på Evergreen.

Förra helgen åkte jag förrästen till Koh Samet, en liten ö inte så långt från Bangkok. Vi var några stycken från Evergreen som åkte tillsammans med ett litet gäng från Nonsi, bl.a Isabell som också pluggar på JIBS hemma i Sverige. Torsdag morgon tog vi bussen till Rayong och därifrån båten till Koh Samet, 450 bath (ungefär hundra spänn) för hela resan t/r. Boende lyckades vi hitta ganska nära straden, en bungalow där vi alla åtta kunde bo för trettiotre spänn per person/natt. Perfekt!

Vädret var superfint hela helgen, till skillnad från Bangkok där det enbart regnade och oskade. På dagarna låg vi på stranden, spelade
volleyball och badade och på kvällen gick vi ut. Det är så underbart när man kan festa barfota på stranden. Hittade ett skönt reggae ställe och en liten bar direkt på stranden, Sunrise Bar, där de spelade skön musik. Målade i neonfärger, dansade vi i regnen tills ägarna tills slut skickade hem oss.

Stefani från Peru (bosatt i Kanada), Alex från Frankrike, Taylor från LA Californien, Isabell
och jag från JIBS och Francis från HEC Montreal, Kanada.Jag och Isabell på Sunrise Bar


Family!

I said it before, but it is worth repeating. Meao och Kaseam är två helt fantastiska människor, min kärlek för dem är enorm. När jag var i Phitsanulok för första gången, år 2008 så blev jag en del av en stor och underbar familj. Meao tog hand om mig som vore jag hennes dotter och Kaseam brukar introducera mig som hans svenska och yngsta barn. Definitionen av familj och dess medlemmar är väldigt annorlunda från hemma i Sverige. Genetik är mindre viktigt här i Thailand, de människor som man umgås med och bryr sig om blir ens familj. Fortfarande idag har jag ingen klar bild över vilka som helt genetiskt är i samma familj, men det spelar ingen roll. I Phitsanulok finns det kärlek åt alla!
 


Feels like home to me!

Lite fler bilder från min underbara helg i Phitsanulok. Söndag kväll spenderade jag hos Kaseam och Meao tillsammans med hela gänget i deras nya hus. Vi åt god mat, skrattade och hade hur trevligt som helst. De är så himla sköna allihopa och jag känner mig absolut som en del av den stora Phitsanulok familj. Min kära vän, Aoy vill att vi ska köpa en tomt tillsammans mitt emot Kaseam, Meao, Maza och Ung och bygga två hus. Mellan husen ska vi ha en pool och när jag inte är i Thailand ska hon ta väl hand om mitt hus. Var jag klar med min utbildning, så hade jag inte tvekat. Jag älskar alla i Phitsanulok och nog ska jag skaffa mig ett hem där i framtiden!

Eaw, Meriam & AoyShabu Shi!

Söndag eftermiddag blev jag bjuden på sushi buffé av min underbara vän, Aoy. Vi åkte till en restaurang som hette Shabu Shi i Central Plaza. Först fick vi vänta ungefär en timme innan vi blev insläppta i detta helt fantastiska sushi paradis. Under en och en halv timme fick vi äta hur mycket sushi som helst, det fanns dessutom hot pot, dricka och glass. Supermysigt ställe med otrolig god mat. Sushi har blivit min nya favorit, soooo Japan here I come!


Tilsammans med gulliga Eaw och Meriam


Hot Pot

Lite fler bilder från en helt underbar helg i Phitsanulok. Lördag åkte jag först med Poa, Tuk och Atom till en liten mysig restaurang och åt en god nudelsoppa, på eftermiddagen drog vi vidare till Tui's restaurang där det blev ytterligare lite god thai mat, sedan åkte vi till Meao och Kaseam (mina underbara thai föräldrar) som inte visste att jag var i Phitsanulok så det blev en riktig surprise. De kom hem från en längre resa till Sverige och Finland i fredags, så jag fick se masser roliga bilder från när de åker skidor. Kaseam är mer eller mindre liggande på alla bilder medans Meao står och gapskrattar av honon, hur roligt som helst. Meao började skrika när hon såg mig och Kaseam ropade som vanligt "Åååå Nathalia". Det blev också ett underbart återseende med Maza och Ung och deras nya familjmedlem, hunden Oskar. Till min stora överraskelse så har Kaseam och Meao äntligen byggt ett nytt och superfint hus, precis mitt emot Ung och Maza så nu har jag mängder av boendealternativ i Phitsanulok. Meao har börjat plugga igen, hon läser en bachelor i Management på ett universitet i Phitsanulok. På vardagarna jobbar hon som vanligt med barnen på Banromprakun och på helgerna har hon lektioner och tentor. En helt fantastisk sextioårig kvinna! 

Min kära Kaseam drog genast fram en broschyr med "Phitsanulok marathon" som är i mitten av feburari. Han vill självklart att jag ska åka med hela gänget upp i bergen, telta en natt och sedan springa en halvmara med honom dagen efter.

På kvällen åkte jag med Tuk, Poa, Atom och Tui till en supergod restaurang i nya Central Plaza. Vi åt en riktig god Hot Pot, skrattade och pratade om alla trevliga minnen från mina tidigare besök.

Söndag morgon gick vi alla som vanligt till Santi Church, där jag fick träffa resten av Phitsanulok gänget. Kaseam som var så himla glad över att jag kommit, drog självklart upp mig på scenen där jag fick en liten blomma och en stor kram.

Hot Pot placeDesign by Tasnim
RSS 2.0