nathalietp

Lunchtime

Det är väldigt lätt att man glömmer hur bra man egentligen har det. Vi tar det mesta förgivet, det är självklart att det ska finnas mat i kylskåpet & att gå till skolan anses nog för många att vara ett tråkigt måste. Alla sådana saker blir så mycket tydligare när man bor tät in på livet med ett folk där inga av ovanstående saker är en självklarhet.

Otroligt många barn i Ghana måste jobba efter skoltid för att få råd att kunna gå till skolan. I många tillfällen måste de helt och hållet försörja sig själva, tjäna pengar, köpa mat & hitta husrum för natten. Ibland kommer inte vissa barn till skolan på flera veckor, de har inte råd. Istället jobbar de hela dagarna med att sälja vatten, glass, nötter och liknande på stan tills de återigen har råd att gå till skolan. Tyvärr är det inte heller alla som har råd att äta på skoltid. De minsta barnen på min skola får dagligen en liten skål ris med sås- om de väl har med sig 1,25kr. Det finns alltid de som ingar pengar har & därför inte heller får någon mat. Man ser hur de kollar på de övriga i klassen som sitter och äter med händerna direkt ur skålen, hungern syns i deras ögon. Smärtan märks i mitt hjärta! 




Skolans cafeteria



Kommentarer
Postat av: pille & co

Gode billeder. Åh, det skære også i mit hjerte at læse om børn der sulter. Så må du dele din frokost med dem. Håber du har det godt. Hils the man.

knus og kram fra os alle.

kh

Pille

2010-06-16 @ 21:17:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design by Tasnim
RSS 2.0