nathalietp

Application, Chulalongkorn University Bangkok!

Idag är sista dagen att skicka in ansökan till universitetet i Bangkok. Då jag åker som exchange student genom JIBS så vet jag att jag har en plats, men det är ändå otroligt mycket att fixa innan avresa. Igår var jag på internationella kontoret och fixade masser papper och sedan var jag och tog passfoto till både ansökan och visum. Jag har fixat boende, det blev Evergreen som ligger mitt i Bangkok. Ska visa bilder vid ett senare tillfälle. Jag har också börjat att kolla på flygbiljett, är sugen på att ta några veckors semester innan, antingen på min favorit ö- Koh Tao eller kanske blir det en sväng till Indonesien, Indien eller Malaysia innan.   

Nu ska jag snart dra in till skolan, vi har lab i Business statistics idag. Efter lektionen åker jag hem till min kära familj, och i morgon åker jag och min kusin vidare till mormor i Örebro.


Miss you all!

Tiden går otroligt snabbt. Nu är det ungefär en månad sedan jag lämnade familjen i La Coruna. Sista kvällen var jobbig, killarna började storgråta och sa att inte kan väl en syster bara åka iväg. För att jag ska minnas dom så fick jag en liten blå platsgubbe som de brukade leka med, den står numera på mitt nattduksbord. Det är fascinerande vilket underbart förhållande man kan hinna få med människor långt bort på kort tid. Esti skjutsade mig till flygplatsen i Santiago och där blev det ännu ett gråtkalas. Hon är verkligen en fantastisk kvinna och mamma. Det är inspirerande hur hon hinner med att driva sitt egna företag och samtidigt ta hand om tre små killar. Vi hann bli otroligt goda vänner och har haft väldigt bra kontakt även efter att jag kom hem till Sverige. 

Saknar alla otroligt mycket. Det är en väldigt entrepreneurial familj, de har många olika företag och det har varit en väldigt inspirerande sommar där jag har fått lära mig mycket nytt. Jag ser fram emot att se alla igen!

 
Amazing people!

Inside my fridge!

Såhär ser ett vanligt student kylskåp ut, eller hur?:) I början på veckan var det helt tomt, hann verken handla eller göra mat då vi satt i skolan och pluggade hela dagarna. Igår kväll kom min kära familj till Jönköping, vi gick en lång promenad och åt god mat. Med sig hade de masser mat, nybakat valnötsbröd, mängder med lax och några av mina danska favoriter, så nu har jag nog mat fram till jul.

Ikväll ska Johanna komma hit, vi ska mysa och äta god lax med pesto och rotfrukter!

Soon we meet again!

Igår ringde jag till mina underbara vänner i Phitsanulok, Thailand och berättade att våren 2012 kommer jag bo och plugga i Bangkok. Meao bara skrek av glädje och Kaseam ropade i bakgrunden: "Nathalia come to Phitsanulok now and we run" Hahah de är så himla underbara. Min tanke är att ta bussen upp till Phitsanulok en tidig söndag morgon i januari och överraska alla när de sitter i kyrkan. Nu blir det även att träna hårt så att jag kan springa ännu ett marathon tillsammans med Kaseam under min termin i Bangkok. Det ska bli så fantastiskt kul att se alla igen!
 

Gym, brunch & plugg!

Jag och Ninni startade dagen med att gå till Atlantis och träna, himla skönt. Vi har bestämt oss för att träna stenhårt nu fram till jul, så vi ska försöka gå dit 6-7 gånger i veckan. Nu ska jag äta lite god brunch, det blir hallon smoothie, fruktsallad, äggmacka och en kopp kaffe. Ska också unna mig att läsa lite annat än kurslitteratur idag, har precis börjat med boken "Elite China, Luxury consumer behavior in China" väldigt intressant läsning. Sedan blir det att plugga hela dagen, redan nästa helg har vi tenta i Business Ethics!


Spring 2012- Chulalongkorn University, Bangkok!

Nu är jag hemma från Spanien igen, vi hade en toppen vecka med helt underbart väder. Det blev långa strandpromenader, god mat, bad, strandhäng och plugg. Skönt att ta med studierna till värmen!

Nu har jag fått det fantastiska beskedet att jag ska plugga utomlands våren 2012. Weeeeee.

Dear Nathalie Talberg Pedersen

Congratulations!
It is with great pleasure that I hereby would like to announce that you have been selected in our Study Abroad Program 2011/2012.

You have been selected to go to your choice nr. 1

Chulalongkorn University (Faculty of Commerce and Accountancy), Thailand, during Spring

Jag är så lycklig just nu, det ska bli underbart att bo och plugga i Bangkok under en längre tid. Universitetet ligger centralt i Bangkok, har ungefär 35.000 studenter och är Thailands äldsta och bäst ansedda universitet. Jag har redan börjat kolla på boende, blir nog ett service hotell som heter Evergreen Place(http://www.evergreenplacebangkok.com/) där alla utbytesstudenter verkar bo. Det ligger mitt i Bangkok, ungefär fem minuter från MBK och Siam Square, Perfekt. Vi kommer vara fyra studenter som delar på en lägenhet och så finns det tillgång till både pool och gym. Ja det är mycket som ska planeras nu, fy va jag ser fram emot ett helt underbart år 2012!



Dear Saturday!

En snabb uppdatering från ett 30 grader varmt Spanien. Vi har det underbart, i morse var vi ute och gick en timme på strandpromenaden, sedan badade vi och låg på stranden några timmar och på eftermiddagen satte jag mig på pluggade Business Ethics på takterassen.


Back in the air!

Idag åker jag till Spanien!!! Jaaaa efter ungefär två veckor hemma i Sverige med mestadels regn, känns det roligare att ta med mig plugget till solen. Jag och pappa åker ner till värmen ikväll, planet går runt halv åtta. vi ska fixa lite saker, plugga/jobba, träna/gå långa strandpromenader, bada, grilla och bara njuta. Väderprognosen ser bra ut, ska bli trettio grader och sol! Tillbaka i Sverige på onsdag nästa vecka!


La Sagrada Familia!

Lite kulturella var vi faktiskt i Barcelona. Då det var så himla varmt, orkade man inget annat än att ligga på stranden på dagarna, men framåt kvällen åkte vi en dag till La Segrada Familia. Häftigt hur Gaudí på 1800-talet började att bygga denna katedral som idag sägs att fortfarande inte vara klar.


More Barcelona!









Study Abroad 2012

Igår kväll fattades viktiga beslut då vi skickade in ansökan för första utlandsterminen i januari 2012. Det var verkligen inte lätt att välja och rangordna, men tills slut fick jag iaf ihop det. Om några veckor vet jag vart i världen jag kommer plugga under våren nästa år. Spännande!!

Skulle kunna bli.... (inte rangordnat)

Seoul, South Korea                                         Singapore

Taipei, Taiwan                                            Ottawa, Canada

Mexico City                                               Hirakata City, Japan

Montreal, Canada                                     Bangkok, Thailand

Hamilton, New Zealand                              Texas, USA

Kaohsiung, Taiwan                                    Windsor, Canada

Nice, France                                              Daegu, South Korea

Guadalajara, Mexico


Tapas y sangria!

I fredags kom tjejerna hem till mig och vi åt masser tapas och sangria. Ja konstigt nog, efter tre månader i Spanien har jag inte fått nog av denna mat, det är ju hur gott som helst. Och dessutom mysigt! Jag hade köpt queso del pais, Chorizo och Jamon serrano i La Coruna innan jag åkte hem och jag lyckades faktiskt göra en fin och god tortilla på första försöket. Weeee! Ännu en riktig mysig kväll!






In good friends company!

Lite bilder från en galen rolig torsdagskväll!








Barcelona at night!










Student life: Thursday!

Då var det helg, jag har haft sista lektionen idag för denna vecka. Känns som om att jag har hunnit med otroligt mycket idag, bra planering är ett och allt. I morse var jag på ett seminarium i kursen, Business Ethics. Rolig och intressant kurs. På eftermiddagen tränade jag och Ninni på Atlantis och slappade sedan i bubbelpoolen, hur skönt som hellst. Dessutom har jag också hunnit handla inför min spanska tapas middag som jag ska bjuda tjejerna på i morgon kväll.

Nu ska jag dricka lite gott vitt vin som vi köpte hemma i Danmark, duscha och sedan bege mig iväg till Johanna. Vi ska mysa lite innan det blir utgång senare ikväll!


La playa de Barcelona!

I Barcelona spenderade vi dagarna på stranden och kvällarna på stan. Det var så himla varmt så det gick helt enkelt inte att åka runt på sightseeing under dagen. Vi bodde på ett hostel precis vid stranden som hette Equity Point Sea, roligt med hostel där man träffar folk från alla världens hörn!





Fina Linda


Design by Tasnim
RSS 2.0