nathalietp

Flower festival!

Just nu är jag i lägenheten i La Coruna, vilket betyder att jag har tillgång till internet. Lucas är på födelsesdagsfest fram till åtta, sedan åker vi tillbaka till Mera. I helgen åkte vi till en liten by nära Ferrol där det var en blomsterfestival. På alla smågator runt om i byn gjordes en lång matta av blommor, väldigt fint och en mysig tradition. Idag efter att alla ätit frukost så gick vi en lång promenad till en liten "pirate beach" i närheten där Luis, Lucas och jag lyckades fånga en krabba. De vägrade att gå hem innan vi hade åtminstone en krabba i hinken, haha.

Lilla Nano är hur gullig som helst, han är en riktig daddy's boy och flitig användare av hans första ord: No. När han ibland får till ett yes och vill leka så är jag lycklig. Lucas har världens energi och ett helt underbart skratt. Han brukar säga "ååå guapa" när jag ser honom på morgonen, haha. Igår var jag ensam i Mera tillsammans med den äldsta killen Luis det mesta av dagen. Det gick riktigt bra, vi räknade matte, spelade boll, ritade, åt pizza och glass och sedan var vi på stranden och badade. Han älskar dragons, så jag brukar få rita några stycken varje dag. Luis är riktigt duktig på engelska, han brukar fråga vad olika saker heter och sedan kommer han ihåg dem.



San Juan!

Nu är jag 23 år! Weeee vilken skillnad, haha.
Först blev det tårta och sång med familjen i Mera, mysigt. Sedan blev det en något annorlunda födelsesdag, då det igår också var San Juan här i Spanien. På kvällen åkte jag in till lägenheten i La Coruna, medan familjen stannade och firade festligheten i Mera tillsammans med barnen och andra vänner och bekanta. Klockan nio kom Estis bror, Humberto och vi gick ner till stranden där jag fick träffa hans gäng. Det var helt smockfullt då San Juan är årets fest här i stan. Det var ett riktigt skönt gäng, i början var de lite blyga över att prata engelska, men efter ett par öl så var det inga problem, haha. Vi grillade sardiner, drack öl och mojitos, eldade och klockan tolv var det fyrverkeri. Som tradition på San Juan så hoppade vi alla över elden tre gånger, It brings good luck. Klockan tre inatt fortsatte festen, vi gick på en pubrunda i stan och klockan åtta i morse gick jag och la mig. Jag har haft en helt fantastisk födelsesdag, Humberto och hans gäng var hur underbara som helst och San Juan är verkligen årets fest!

Idag vaknade jag klockan fem i eftermiddags, lite sent ja. Sedan gick jag en sväng på stan, vädret är himla fint. Det blev som vanligt en titt på ZARA och sedan köpte jag en söt klänning på BLANCO. Just nu är jag själv i längenheten i La Coruna, då Edu och Esti är på bröllop. Jag sitter i soffan och kollar på Pearl Harbor som är dubbad på spanska, konstigt att lyssna på Ben Affleck och Kate Beckinsale prata spanska, men det är kul att försöka se hur mycket man egentligen förstår. I morgon ska jag träffa mina tre coola kompisar igen, Nano, Luis och Lucas, det ska bli himla kul!











Monte de san Pedro

Nu har jag precis kommit in efter en två timmars lång promenad runt i stan. Tyvärr så småregnade det idag, men La Coruna är ändå hur mysigt som helst. Det finns masser smågator med caféer, restauranger och skoaffärer överallt.

Lite bilder ifrån gårdagens utflykt till Monte de San Pedro i La Coruna








Nano, Edu, Luis, Lucas och Esti

Framme i La Coruna

Dags för en uppdatering efter min ankomst till Galicia i norra Spanien. Jag lämnade som sagt Alicante i fredags och var framme i Santiago på eftermiddagen. På flygplatsen kom Esti och hämtade upp mig och vi åkte till La Coruna ungefär 45 min från Santiago. Vi kom verkligen bra överens på en gång, hon berättade masser om sitt företag och vi har en hel del gemensamma intressen. Väl framme i La Coruna så åkte vi till deras lägenhet som ligger mitt i smeten där jag fick träffa övriga i familjen, pappan Edu, lilla Nano på snart 2 år, Lucas på 4 och Luis på 7 år. Luis hade ritat en fin teckning åt mig med hjärtan och mitt namn, himla gulligt. Efter att ha träffat alla i denna underbara familj så tog Esti med mig på en liten city sightseeing i sin cab, La Coruna är så fin med alla sina gamla byggnader och underbara natur. Framåt kvällen så åkte vi iväg till Mera som ligger ungefär 20min ifrån La Coruna. Här ”checkade” jag in i familjens enorma sommarstuga där jag från mitt sovrum har havsutsikt och ser La Coruna på andra sidan. Huset är så himla stort att jag fortfarande har lite svårt för att hitta runt, jag tror det är på 4 våningar, där jag på den översta våningen har ett sovrum, ett litet vardagsrum och ett eget stort badrum.

Lördag så åkte vi alla iväg till Santiago de Compostela där vi först åt lunch på en god italiensk restaurang och sedan gick på stan och kollade på katedralen. Santiago är hur mysigt som hellst med sina små gator och caféer överallt. Luis och Lucas älskar blommor så de sparng runt och plockade masser fina blommor åt mig hela dagen. På eftermiddagen spelade Luis hockey match i Santiago och precis efter runt 19:00 så drog vi vidare till Lugo som ligger ungefär 1,5 timme från Santiago. I Lugo var det Gladiator helg, alla var utklädda till olika gladiators och sedan var det en stor uppvisning, hur coolt som hellst. Runt 01:00 var vi hemme i Mera efter en lång men rolig dag.  

Söndag förmiddag åkte vi till en stor park med masser tennisbanor, lekplatser, pooler mm. Det var avslutning med hockeylaget så det var hur mycket barn och föräldrar som hellst. Igår gick jag på stan här i La Coruna medan barnen var i skolan. Överallt finns en ZARA och MANGO, det blir nog en extra väska för mig på vägen hem, haha. När barnen på eftermiddagen kom hem från skolan så åkte vi iväg till ett ställe som heter San Pedro. Det är ett bergigt och grönt område några kilometer ifrån stan med den finaste utsikten över La Coruna. När vi kom tillbaka till Mera på kvällen så badade vi i poolen innan det var läggdags.

Nu ska jag dra på mig träningskläderna och powerwalka längs med stranden här i stan upp till San Pedro där vi var igår. Senare i eftermiddag ska vi på skolavslutning med Lucas, de ska göra en liten uppvisning där han ska vara kungen!

Santiago de Compostela

Gulligaste barnen Luis, Lucas och lilla Nano



Gladiator show i Lugo



Utsikt från mitt sovrum!

Äntligen är jag framme i La Coruna. Vi har hunnit med hur mycket som helst sedan jag ankom i fredags, när jag får tid så ska jag skriva ett längre inlägg. Än så länge får ni nöja er med lite bilder av utsikten från mitt sovrum i Mera!



På andra sidan ser man La Coruna

Next stop: Santiago de Compostela & La Coruna

En liten uppdatering innan jag i morgon lämnar Emma och flyger upp till Santiago. Vi har haft några underbara dagar med mestadels sol, varit på stranden och slappat vid poolen. I lördags åkte vi in till Torrevieja och gick på strandpromenaden och käkade en dyr men god glass. Måndag kväll gick vi till Kina restaurangen och åt en god menu, vårrulle till förrät, ris och kyckling med curry till huvudrätt, glass till dessert och en flaska vitt för totalt 8 euro pr. Person. Det gillar vi:) Onsdag åkte vi till Emmas familj i Mi Palmeras och gick ut och åt med dem då hennes mamma fyllde år, mysigt!

I morgon är det alltså dags för mig att åka vidare upp till familjen i La Coruna. Jag ringde mamman, Estibaliz i lördags och sa att jag var framme i Torrevieja. Hon var på möhippa med sina girls, men sa att killarna var very eager to meet me on Friday. Hon verkar verkligen hur gullig som hellst, så det ska bli kul att äntligen träffas. Måndag kväll ringde Edu, hennes man och ville vara säker på att jag hade fattat vad hon sa. Haha ja det här lär bli spännande. Förhoppningsvis är jag mycket bättre på spanska i augusti när jag lämnar La Coruna.

Nu ska jag gå hem och packa ryggsäcken, jag flyger från Alicante klockan 10:25 i morgon, till Barcelona och senare på eftermiddagen vidare upp till Santiago de Compostela.

Sista bilderna från Torrevieja denna sommar..








Sunny days!

Solen skiner och vi har det underbart. Idag har vi legat på stranden hela dagen, i morgon blir ännu en stranddag och sen på kvällen åker vi till Habaneras och ZARA. Lördag kväll tänkte vi åka in till Torrevieja och äta på nån mysig spansk restaurang och sen på fredag nästa vecka flyger jag vidare upp till Santiago de Compostela och Emma möter upp sin familj!


Bye bye Sweden see you again on August 25, hola España!

Äntligen är det dags att åka iväg till Spanien, va underbart. Jag har varit hemma några dagar nu, packat och köpt lite presenter till barnen i familjen. Då de tycker om fotboll har jag köpt en Sverige t-shirt åt dem och lite godis. Snart ska jag åka iväg till flygplatsen och träffa Emma. Vi ska först åka ner till huset i Torrevieja och bara sola, slappa och ha det skönt. Sedan flyger jag vidare upp till familjen i La Coruna på nästa fredag, den. 17 juni. 

Bye bye Sweden, hola España!
 

Design by Tasnim
RSS 2.0